AMSTERDAM - Skype gaat samenwerken met European Directories, eigenaar van De Telefoongids en Gouden Gids. Door middel van de nieuwe 'click-to-call' service kunnen consumenten gratis bellen naar meer dan 700.000 Europese bedrijven.

Meer dan 480.000 Skype-gebruikers hebben vanaf deze maand toegang tot de service. Het bedrijf draait in de meeste gevallen op voor de kosten van het telefoongesprek. Op de website en in zoekmachines wordt het nummer van de klantenservice van een bedrijf gemarkeerd met een blauwe 'Free Call' knop.

Innovatie
"Deze samenwerking biedt bedrijven en adverteerders de kans om hun klanten op een innovatieve manier tegemoet te komen", aldus Don Albert, General Manager van Americas and Advertising van Skype. "Omdat een telefoongesprek gratis is, zullen consumenten sneller toenadering zoeken tot bedrijven. Dat betekent een positief effect voor het bedrijfsleven, wat kan leiden tot meer betrokkenheid en kwalitatief betere service."

De nieuwe service biedt ook mogelijkheden voor adverteerders. "Onze adverteerders zullen meer bereik hebben dan hun online concurrenten. Vooral in de zoekmachines zullen zij betere resultaten behalen."