AMSTERDAM - De online betaaldienst PayPal heeft de Nederlander Renier Lemmens aangesteld om de Europese activiteiten van het Amerikaanse bedrijf verder uit te bouwen. Dat bericht het bedrijf woensdag.

Lemmens heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en technologie. In zijn vorige baan was Lemmens operationeel directeur van de afdeling detailhandel bij Britse bank Barclays.

Lemmens moet het PayPal-gebruik op eBay, Marktplaats.nl en andere websites in Europa gaan bevorderen. Daarnaast is hij aangesteld om het open source-platform 'PayPal X' onder de aandacht te brengen van Europese ontwikkelaars.

"Mijn hoofd duizelt van alle nieuwe indrukken", zei de kersverse directeur vorige week op Twitter tijdens zijn eerste werkdag.

Positie
PayPal heeft met 194 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan zo'n 50 miljoen in Europa, een stevige positie veroverd op de markt voor online betalingen. Daarmee is het bedrijf echter nog lang niet de belangrijkste betaaloptie.

In veel landen genieten creditcardbetalingen nog de voorkeur, en in Nederland heeft Paypal ook iDeal voor zich, het gezamenlijke online betaalsysteem van de Nederlandse banken.