DEN HAAG - Staatssecretaris Frank Heemskerk (Buitenlandse Handel) brengt volgende week samen met een economische missie van vijftig bedrijven een vijfdaags bezoek aan Turkije.

Hij spreekt dan onder meer met vicepremier Ali Babacan en andere bewindslieden, aldus het ministerie van Economische Zaken woensdag.

Modernisering
Volgens Heemskerk ontwikkelt de economie van Turkije zich razendsnel. ''Er is een heuse moderniseringsslag gaande waarbij de Turkse overheid een belangrijke rol speelt", aldus de staatssecretaris.

"De komende jaren zet zij fors in op investeringen in infrastructuur en milieu. Bovendien steunt ook de Turkse overheid tijdens de crisis de economie met een miljardenpakket en ook dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers.''

Jaarlijks
Turkije is samen met Rusland, India, China en de Golfstaten een van de zogeheten prioriteitslanden van het ministerie van Economische Zaken die in principe jaarlijks worden bezocht.

De missie van volgende week richt zich op duurzame energie, afval, milieu en infrastructuur. Ook scheepsbouw en zakelijke en financiële dienstverlening spelen dan een voorname rol.