RIJSWIJK - Tussen de Stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman, ook wel DSB Leed genoemd, en de stichting Steunfonds van Jelle Hendrickx, die ook opereert onder de naam DSB Ramp, is een strijd gaande. Beide partijen willen gedupeerden van DSB Bank bijstaan.

Maandag werd bekend dat Hendrickx gedupeerden van DSB minimaal 275 euro rekent voor geleverde diensten en dat dat bedrag, afhankelijk van de tijd die in de zaak gestoken wordt, kan oplopen tot honderden euro's. "Afhankelijk van in hoeverre mensen meewerken en de zaken op orde hebben", zei Hendrickx dinsdag.

Hypotheekleed meldt op de website dat gedupeerden daar voor 59 euro worden geholpen. "Sluit u daarom bij ons aan", vermeldt de site.

Contract
DSB Bank hoopt in de loop van dinsdagmiddag meer te kunnen zeggen over het contract dat de bank zou tekenen met de stichting DSB Ramp.

Een deel van de raad van bestuur van de bank heeft maandagmiddag naar de overeenkomst gekeken en vond toen dat bepaalde zaken aangepast moeten worden voordat de bank kon tekenen, aldus de woordvoerder. Eigenlijk zou dat maandag gebeuren.

Bijstand
Jelle Hendrickx van de stichting zegt dat hij in ieder geval juridische bijstand gaat zoeken. "Als DSB niet tekent, kunnen we naar de rechter stappen of bijvoorbeeld klanten adviseren niet meer het volledige bedrag te betalen dat zij aan DSB verschuldigd zouden zijn."

"Het belangrijkste is dat de klanten geholpen worden", zegt Wilting. DSB zou de klanten graag zelf helpen. "Wij hebben steeds gezegd: 'meld je bij DSB'. Als klanten het dan niet eens zijn met wat daaruit komt, kunnen ze zich altijd wenden tot Kifid." Dat is het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.