RIJSWIJK - De DSB Bank heeft tot uiterlijk vrijdag de tijd om het akkoord tussen gedupeerden en de bank te ondertekenen. Gebeurt dit niet dan volgt een gang naar de rechtbank. Dat ultimatum stelt de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken aan de DSB Bank.

Jelle Hendrickx van de stichting zei dat directieleden maandag het akkoord zouden bekrachtigen, maar dat DSB-woordvoerder Klaas Wilting op de valreep heeft afgezegd, omdat details nog niet rond waren. In het tv-programma Nova toonde hij zich teleurgesteld: ''Een uiterst merkwaardige gang van zaken. Dit is niet te begrijpen.''

Voor de SP is het niet ondertekenen door DSB reden minister Bos om opheldering te vragen. De partij wil weten of de Nederlandse Bank in de kwestie heeft ingegrepen en het convenant tussen de bank en de gedupeerden heeft tegengehouden.

Overeenkomst
DSB bevestigde zondag een overeenkomst met de stichting te hebben. Het Steunfonds ziet in tegenstelling tot de stichting Hypotheekleed geen heil in een groepsclaim tegen DSB. Een raamovereenkomst zou moeten voorzien in individuele oplossingen.

De stichting Steunfonds Probleemhypotheken zegt dat inmiddels 2250 gedupeerden zich bij haar gemeld hebben. Hendrickx zegt niet te willen afwijken van de overeenkomst en wil uiterlijk vrijdag de handtekening van het bestuur van DSB.

Oplossing
DSB-eigenaar Dirk Scheringa bood zaterdag excuses aan na klachten over koppelverkoop van verzekeringspolissen en hypotheken.