AMSTERDAM - Het ministerie van Financiën is nog steeds in gesprek met Deutsche Bank inzake het mededingingsprobleem bij de fusie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland, zegt een woordvoerder van het ministerie maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Het ministerie wilde niet zeggen over welke specifieke bankonderdelen wordt gesproken. Eerder voerde het al gesprekken met Deutsche Bank over delen van ABN Amro.

Nadat deze gesprekken twee weken geleden op niets uitliepen werden ook alternatieven onderzocht, waarbij een verkoop van delen van Fortis Bank Nederland ook tot de opties behoorde.

Dominant
De Nederlandse Staat moet zorgen van de Europese Commissie (EC) wegnemen om ABN Amro en Fortis te mogen fuseren. De EC eist dat eerst onderdelen verkocht worden om te voorkomen dat ABN Amro na de fusie een te dominante positie krijgt in de markt voor bankdiensten aan middelgrote bedrijven.

Afgelopen vrijdag verlengde de Europese Commissie (EC) de deadline tot 19 oktober om aan de remedy voor ABN Amro en Fortis Bank Nederland te voldoen. De EC verleende het uitstel in reactie op een voorstel van het ministerie van Financiën met voorstellen voor de remedy.