EINDHOVEN - FNV Bondgenoten zal koeriersbedrijf DHL-Express maandag een ultimatum stellen voor een nieuwe cao. Bestuurder Egon Groen van de vakbond heeft dit zaterdag gezegd na de laatste serie actievergaderingen voor de werknemers van het bedrijf.

De cao-onderhandelingen met het bedrijf zijn vastgelopen, omdat DHL niet op de eisen van de bond wil ingaan. Tijdens de vergaderingen konden de leden van de bond zich uitspreken of ze actie willen voeren om een goede cao af te dwingen. Zo'n vijfhonderd leden stemden voor acties. ''Dat betekent dat we maandag een ultimatum stellen. Als DHL niet aan de eisen tegemoetkomt, volgen er acties'', aldus Groen.

Loonsverhoging
FNV Bondgenoten wil voor de tweeduizend medewerkers een loonsverhoging van 1,5 procent en een eenmalige uitkering van 0,6 procent. Ook wil de bond een verbetering van de positie van uitzendkrachten binnen het bedrijf. Volgens Groen verschuilt DHL zich achter de economische crisis. ''Ze willen niks, zeggen dat de zaken flink zijn teruggelopen, maar 2008 was wel een topjaar voor DHL'', aldus Groen.