AMSTERDAM - Het is heel triest dat er weer uitstel is gegeven aan het ministerie van Financiën om delen van ABN Amro af te stoten.

Dat zei Tim op ten Noort, voorzitter van de ondernemingsraad van Fortis Bank Nederland, vrijdag in reactie op het besluit van EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie).

Triest
''Heel triest dat het weer langer moet duren. Het is iedere keer weer twee weken erbij. Dit betekent dat er weer een periode komt dat collega's in het ongewisse blijven'', aldus Op ten Noort. Hij had liever gezien dat er een beslissing was genomen, zodat aan de onzekerheid een einde was gekomen.

Vrijdag maakte de Europese Commissie bekend dat Financiën zakelijke onderdelen van ABN Amro wil verkopen aan een grote internationale bank, die niet nader genoemd wordt. Omdat Kroes schijnbaar vertrouwen heeft dat de deal rondkomt, heeft ze uitstel gegeven om details af te wikkelen tot maandag 19 oktober.

Mist
Op ten Noort vindt het niet goed dat Financiën en de Europese Commissie niet zeggen wie de geïnteresseerde partij is. ''Er wordt mist opgetrokken. Iedereen vraagt zich nu af wie die partij is'', aldus de voorzitter.