AMSTERDAM - De verdachten van het beruchte beleggingsfonds Palm Invest hebben een voorliefde voor de maffiafilm The Godfather, zo blijkt uit een video die donderdag is opgedoken op de website 925.nl.

Op de video laten de hoofdverdachten zich in Loosdrecht fêteren en omringen door zakenrelaties en een zingende Gerard Joling. Aanleiding voor het feestje was de verjaardag van Remko V., een van de hoofdverdachten.

OM
Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de verdachten onder meer van verduistering van ruim 20 miljoen euro van investeerders en witwassen, van 2005 tot begin 2008. Palm Invest had volgens justitie ongeveer 31 miljoen euro aangetrokken voor beleggingen in Dubai. Zo'n 400 beleggers investeerden in het beleggingsfonds.

Volgens het OM is slechts 4 miljoen euro daadwerkelijk daaraan besteed en is de rest vooral uitgegeven aan het luxeleven van de verdachten, die zich te buiten gingen aan dure huizen, auto's en boten. Het proces rond de megafraude werd onlangs uitgesteld tot 15 maart 2010.

In juli van dit jaar werd verdachte Danny K. in Antwerpen door afpersers ontvoerd en werd bij hem een teen afgeknipt.

Verfilming
Opmerkelijk genoeg is er een mogelijke verfilming op komst over de zaak. Een advocatenkantoor heeft de rechten vastgelegd voor de film, die als titel 'Palm Invest, the true story' zou krijgen, zo werd vorige maand bekend.