AMSTELVEEN - Het zal even wennen worden. Vanaf april volgend jaar kunnen de ruim 11.000 stewardessen en vrouwelijk grondpersoneel van de KLM in een broek aan het werk.

De broek is "op verzoek van vele medewerksters" toegevoegd aan het nieuwe uniformpakket van het vrouwelijke KLM-personeel. Het nieuwe uniform werd donderdag tijdens een modeshow op Schiphol gepresenteerd.

Mart Visser
Modeontwerper Mart Visser ontwierp de nieuwe outfit voor de KLM-dames. De vrouwelijke piloten krijgen vanaf volgend jaar voor het eerst een echt damespak, tot dan toe moesten zij het doen met een aangepast mannenuniform.

Het model van de nieuwe uniformen is helemaal anders geworden, wel blijven ze KLM-blauw. "De kleur die al sinds 1971 wordt gevoerd", aldus KLM. In lijn met de nieuwe huisstijl van de nationale luchtvaartmaatschappij zit er een oranje element in.

Blouse
De afgelopen maanden hebben honderden KLM-medewerksters de uniformen in de praktijk getest. Daarna is bijvoorbeeld de blouse nog aangepast. "Die zat een beetje strak hier en daar", zei een woordvoerster.

Het huidige KLM-damesuniform dateert uit 1990, bij de introductie van dat uniform ruimde het hoedje het veld.

klm