SITTARD - Werknemers van DSM demonstreren dinsdagochtend in Sittard tegen het vastlopen van de CAO-onderhandelingen bij het bedrijf.

Voor het kantoor van DSM in Sittard verzamelden zich zo'n 150 afgevaardigden van werknemers van de DSM-bedrijven in Nederland.

Namens de gezamenlijke vakbonden bood bestuurder Henk van Rees van FNV-Bondgenoten aan directeur Jos Schneiders van DSM Nederland een petitie aan met vierduizend handtekeningen onder een pakket eisen aan de directie.

Loonsverhoging
De vakbonden eisen een waterdichte werkgelegenheidsgarantie en een verantwoorde loonsverhoging. De werknemers protesteren tegen pogingen van DSM om de lonen te bevriezen.

De bonden eisen een loonsverhoging rondom het inflatiecijfer. Maar Schneiders liet bij het in ontvangst nemen van de petitie weten geen ruimte te hebben voor loonsverhogingen. ''Bedrijven van DSM in Nederland zijn harder door de crisis getroffen dan onze bedrijven in het buitenland'', zei Schneiders. ''De inkomsten in Nederland zijn lager dan de uitgaven. Dan is het onverantwoord om nog meer kosten te gaan maken.''

Werkgelegenheid
Schneiders is wel bereid alles in het werk te stellen om de werkgelegenheid bij DSM te behouden.

Vakbonden en DSM praten dinsdagmiddag verder met elkaar over de cao.