MÜNCHEN - Het Duitse technologieconcern Siemens verwacht voorlopig geen verbetering bij zijn belangrijke industriële divisie.

''De industriële markt zal niet binnen afzienbare tijd de hoge niveaus bereiken die in 2008 werden behaald'', zei financieel directeur Joe Kaeser van Siemens bij een presentatie voor analisten woensdag.

De industriële divisie is goed voor de helft van de omzet van Siemens. Onder die divisie vallen activiteiten als automatiseringssystemen, industriële robots, transportmiddelen zoals metro's en hogesnelheidstreinen en verlichting.

Werktijdverkorting
Om de recessie het hoofd te bieden voerde het bedrijf voor duizenden werknemers werktijdverkorting in. De twee andere grote divisies van Siemens zijn energie en medische apparatuur.

Kaeser liet woensdag de winstverwachting voor dit boekjaar onveranderd. Siemens rekent voor heel dit boekjaar, dat eind september afloopt, op een operationele winst uit de kernactiviteiten van minstens 6,6 miljard euro. Die prognose werd in april bijgesteld. Eerder verwachtte de onderneming een winst van tussen 8 en 8,5 miljard euro.