WIESBADEN - De economische crisis heeft in het afgelopen halfjaar geleid tot meer bedrijfsfaillissementen in Duitsland. Het aantal failliete bedrijven steeg met 14,8 procent tot 16.142 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Duitse federale bureau voor de statistiek.

In juni nam het aantal bedrijfsfaillissementen in de grootste economie van Europa op jaarbasis met 15,9 procent toe tot 2788. Een van de bekendste Duitse bedrijven die door de recessie over de kop zijn gegaan, is het 128 jaar oude Arcandor.

Märklin
Het moederbedrijf van warenhuisketen KarstadtQuelle en reisorganisatie Thomas Cook ging begin juni bankroet. Andere bekende Duitse bedrijven die in het afgelopen halfjaar het loodje legden, waren modeltreinbouwer Märklin en porseleinproducent Rosenthal.

Het totale schuldbedrag dat wordt geëist van de failliet verklaarde bedrijven, bedroeg over de eerste helft van dit jaar 24,4 miljard euro vergeleken met 14,7 miljard euro vorig jaar. In de cijfers zijn gegevens uit de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen weggelaten omdat daar vorig jaar problemen waren met de informatievergaring.