AMSTERDAM - Chipmachinemaker ASM International nv heeft het conflict met zijn voormalige financieel directeur Naud van der Ven bijgelegd, zo schrijft het Financieele Dagblad maandag.

De zitting bij de Utrechtse rechtbank, die voor volgende week was gepland, is geschrapt. Van der Ven zocht eerherstel, omdat hij naar eigen zeggen was neergezet als een graaier. "Ik ben tot het inzicht gekomen dat het niet nodig is mijn naam te zuiveren, omdat die niet is beschadigd", zegt Van der Ven.

Over het bedrag dat hem heeft geholpen tot dit inzicht te komen, wil hij niets zeggen. "Dat komt ooit in een jaarverslag te staan." Verder hebben partijen afgesproken geen mededelingen te doen, aldus het Financieele Dagblad.

Het arbeidscontract met Van der Ven werd in april na vier jaar niet verlengd, omdat hij aandrong op het vertrek van ceo Del Prado jr, de zoon van oprichter en grootaandeelhouder Arthur del Prado. Daarop kregen Van der Ven en de onderneming onenigheid over de hoogte van zijn ontslagvergoeding.