AMSTERDAM - De collectie telefoons in Nederland die draaien op het Google-besturingssysteem Android krijgt er vanaf begin oktober een nieuwe telg bij. T-Mobile start dan met de verkoop van de Pulse, met een prijskaartje van 250 euro een 'budget'-smartphone.

De Pulse is afkomstig uit de fabriek van de Taiwanese producent Huawei en heeft een 3,5 inch scherm (320x480 pixels). T-Mobile wil met de telefoon "de enorme interesse" in mobiel internet verder aanwakkeren.

Naast een aantal voorgeïnstalleerde Google-toepassingen kunnen gebruikers zelf applicaties downloaden uit de Android Market, Googles variant op de App Store van Apple. Die programma's kunnen worden opgeslagen op een meegeleverde SD-kaart van 2 gigabyte. 

Samsung
Android-toestellen zijn met drie modellen nog dun gezaaid, maar de komende maanden krijgen de HTC-toestellen G1, G2 Touch en de onlangs geïntroduceerde Hero naast de Pulse ook nog gezelschap van de Samsung Galaxy.

Behalve in Nederland komt het toestel ook in de winkel in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Macedonië, Kroatië en Hongarije.