DEN HAAG - Het bedrijfsleven is opgetogen over het besluit snelweg A4 door te trekken. Werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland, verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland hebben dit in een gezamenlijke reactie laten weten.

''Minister Eurlings zet dit icoon van besluiteloosheid nu eindelijk in de kast'', aldus VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes.Hiermee komt volgens de organisaties een einde aan de discussie over deze paar kilometer weg die al vijftig jaar loopt. Alle organisaties roepen de minister op om nu door te pakken en zo snel mogelijk te beginnen met de aanleg van het traject.

De economische schade door de files tussen Den Haag en Rotterdam bedraagt volgens de organisaties 18 miljoen euro per jaar en levert 47.000 ton onnodige CO2-uitstoot op.

Fileproblemen
Met de komst van de A4 Midden-Delfland ontstaat een extra noord-zuidverbinding die de fileproblemen op de A13 en A20 grotendeels oplost en de bereikbaarheid van Rotterdam en Den Haag verbetert.

Het bedrijfsleven was eerder de grootschalige actie 'Word vriend van de A4' gestart om zoveel mogelijk inspraakreacties voor de aanleg van de A4 Midden-Delfland te verzamelen. Ruim 10.000 mensen registreerden zich als Vriend van de A4 en ondertekenden een positieve inspraakreactie.