NEW YORK - Bank of America (BoA) heeft aangeboden een deel van zijn overheidssteun terug te betalen. Dat schreef de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Volgens de krant stelt BoA voor om 20 miljard dollar (14 miljard euro) die de bank in januari kreeg om verliezen uit de overname van zakenbank Merrill Lynch op te vangen, terug te geven. De dan resterende som van 25 miljard aan staatssteun zou BoA nog willen aanhouden.

De Amerikaanse overheid wil tegelijkertijd dat BoA een vergoeding betaalt voor het opzeggen van een garantieregeling. Onder deze regeling zou de staat garant staan voor een groot deel van de verliezen op de 118 miljard dollar aan bezittingen van BoA en Merrill.

Overheid
In mei liet de bank echter weten onder de voorlopige afspraak uit te willen. De overheid wil een vergoeding tussen 300 en 500 miljoen dollar hebben.

Eerder deze zomer betaalden enkele andere grote Amerikaanse banken hun steun al volledig terug. Daaronder waren Goldman Sachs en JPMorgan.