AMSTERDAM - Een Nieuw-Zeelandse vrouw is ontslagen omdat ze haar emails in hoofdletters schreef. De collega's van accountant Vicki Walker klaagden steen en been omdat zij haar mailtjes te schreeuwerig en confronterend vonden, waarop de werkgever haar op straat zette.

Volgens de Telegraph gebruikte ze niet alleen kapitalen in overvloed, maar had ze ook nog eens de neiging haar zinnen kracht bij te zetten door ze rood of blauw te maken.

Walker sleepte haar werkgever, een gezondheidsorganisatie, voor de rechter. Het bedrijf droeg als bewijsstuk een email aan die de vrouw aan het hele kantoor gestuurd had. Hierin had ze in blauwe kapitalen getypt: "OM TE VERZEKEREN DAT DE OPDRACHT WORDT VERWERKT EN BETAALD, VOLG ALSJEBLIEFT ONDERSTAANDE CHECKLIST."

Belachelijk
Walker stelde dat het "belachelijk" was de email als confronterend te beschrijven en dat ze alleen maar haar best had willen doen om haar collega's de opdracht op de juiste manier te laten uitvoeren.

De rechter stelde de vrouw in het gelijk en vond dat haar gedrag geen reden voor ontslag bood, hoewel ze wel degelijk "wrijving" had veroorzaakt op kantoor. Haar voormalige werkgever moet Walker 17.000 Nieuw-Zeelandse dollar betalen voor het onterechte ontslag.