AMSTERDAM - Het huis dat Bernard Madoff op Long Island heeft, gaat komende week de verkoop in. Het strandhuis heeft, naar de standaarden van de superrijken tenminste, bescheiden afmetingen. Dat meldt persburau AP.

Het optrekje werd op 1 juli in beslag genomen door de autoriteiten. Het bedrag dat de verkoop oplevert, is bestemd voor de investeerders die het schip ingegaan zijn door de fraude die Madoff gepleegd heeft.

Ook een appartement in Manhatten en in Palm Beach, Florida, staan op de nominatie om verkocht te worden. Madoff zelf waardeerde het huis in Manhattan vorig jaar op zeven miljoen dollar. De woningen in Florida en Long Island zouden volgens de zwendelaar respectievelijk elf en drie miljoen dollar waard zijn.

Schoenen
De meubels en andere spullen die in de huizen van Madoff staan, variërend van kunstwerken tot de schoenen van Ruth Madoff, worden op een veiling verkocht.

De 71-jarige Bernard Madoff werd in juni veroordeeld tot 150 jaar gevangenis voor de grootscheepse Ponzizwendel die hij uitgevoerd had en die zijn klanten zo'n 65 miljard dollar heeft gekost.