AMSTERDAM - EBay heeft de verkoop van Skype rond. Dinsdag zal de veilingsite een overeenkomst bekendmaken, die het concern met een groep private investeerders gesloten heeft, zo schrijft The New York Times op basis van bronnen.

Onder de potentiële kopers bevindt zich durfkapitalist Andreessen Horowitz, een bedrijf dat geleid wordt door een van de oprichters van Netscape. Ook soortgenoot Index Ventures en private equityfirma Silver Lake Partners zouden bij de plannen betrokken zijn.

Een overnamesom is niet bekendgemaakt, maar eBay liet eerder weten ongeveer twee miljard dollar te willen opstrijken met de verkoop van het internetbelbedrijf.

Biedingsstrijd
EBay lijfde Skype in 2005 in, na een biedingsstrijd met Google en Yahoo. De veilingsite telde ruim drie miljard dollar neer voor de aankoop, maar Skype bleek niet goed bij de andere activiteiten van EBay te passen.

Eerder was eBay nog van plan Skype naar de beurs te brengen, maar inmiddels heeft het concern verschillende gesprekken gevoerd met partijen die interesse hebben in een overname van de VOIP-dienst, waaronder zoekgigant Google.

Het is nog onduidelijk of de oprichters van Skype betrokken zijn bij de nieuwe overeenkomst. Die twee, Niklas Zennstrom en Janus Friis, zouden eerst afstand moeten doen van hun juridische rechten.