SANTA CLARA - Het Amerikaanse softwareconcern Oracle krijgt er nog een zware kluif aan zijn nieuwe aanwinst Sun Microsystems weer op het goede pad te krijgen.

Sun maakte vrijdag na sluiting van Wall Street een verlies van 147 miljoen dollar bekend over het afgelopen kwartaal, tegen een winst van 88 miljoen dollar een jaar eerder.

Verlies
In een jaar tijd heeft Sun Microsystems een verlies van ruim 2,2 miljard dollar geleden. Het technologieconcern zegt veel last te hebben van de economische neergang. Vooral klanten in de financiële sector kochten minder computerservers en software van het bedrijf.

De jaaromzet van Sun zakte met 17,5 procent tot 13,9 miljard dollar. In het eind juni afgesloten vierde kwartaal van het gebroken boekjaar maakte de omzet zelfs een duikeling van 31 procent tot 2,6 miljard dollar.

IBM
Oracle verraste in april de technologiewereld met de overname van Sun Microsystems voor een bedrag van 7,4 miljard dollar. Lange tijd was IBM favoriet, maar dit concern zou zijn teruggeschrokken van de overnamesom die Sun verlangde.

De Amerikaanse mededingingsautoriteiten gaven vorige week toestemming voor de krachtenbundeling. De Europese Commisie moet nog volgen.