MUNCHEN - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in augustus gestegen naar het hoogste niveau in bijna tien maanden.

De Ifo-index die het vertrouwen meet, noteerde een stand van 90,5 punten van een herziene 87,4 punten in juli. Dat maakte het Ifo-onderzoeksinstituut woensdag bekend.

Vertrouwen
De Ifo-index staat op het hoogste niveau sinds september vorig jaar. Het is de vijfde maand op rij dat het vertrouwen van Duitse ondernemers toeneemt. Het cijfer viel bovendien beter uit dan verwacht. Analisten gingen uit van een stand van 88,9 punten. Het Ifo-onderzoek wordt maandelijks gehouden onder ongeveer zevenduizend ondernemers.

Ook kijken Duitse ondernemers met meer vertrouwen naar de toekomst. De index die de verwachtingen voor de komende zes maanden meet, steeg in augustus naar 95 punten van 90,4 punten in juli.

Recessie
Duitsland kroop in het tweede kwartaal onverwacht uit de economische recessie. Dat was de eerste groei sinds begin vorig jaar. Duitsland is de grootste economie van de eurozone.