Goed nieuws voor de leaserijder: van de nieuwe generatie Opel Astra komen meerdere versies in aanmerking voor twintig procent bijtelling.

Voor de leaserijdende benzineadepten is de Astra met 1,4-liter viercilinder een goede optie. De uitstoot van deze versie ligt op 129 gram per kilometer. Omdat de 20 procents-bijtellingsgrens voor benzinemodellen op 140 g/km ligt, betekent dat lagere maandlasten voor de leaserijder.

De Astra EcoFlex biedt de kilometervretende leaserijder ook de optie van 20 procent bijtelling. De CO2-uitstoot van de EcoFlex, die iets later komt dan de andere modellen, bedraagt namelijk 109 g/km. Dat is onder de grens van 116 g/km, die voor dieselauto’s van kracht is.

Frankfurt
Opel toont de nieuwe Astra op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek. Een belangrijke nieuwe motorisering is de 1,4-liter turbomotor met 140 pk en 200 Nm.

Opel belooft dat de downsizemotor een flink stuk zuiniger is dan de 1,8-liter benzinemotor die hij vervangt Alle Astra’s krijgen een handgeschakelde zesbak aan boord, behalve de 1.4, 1.6 en 1.3 CDTi. Die moeten het nog met een vijfversnellingsbak stellen.