AMSTERDAM - Een blunder van de Belastingdienst heeft een vrouw uit Zuid-Limburg een voordeel van 100.000 euro opgeleverd. De vrouw werd tijdens de zaak bij het Gerechtshof in Den Bosch bijgestaan door A&D accountants en belastingadviseurs, zo meldt Dagblad De Limburger.

De Belastingdienst gaf toe dat de vrouw haar aangifte uit 2004 juist had ingevuld. Daarin had ze een door haar bv aan haar toegekend dividend van 400.000 euro opgegeven. Omdat de belasting hierover 25 procent bedroeg, had de bv 100.000 euro ingehouden en aan de fiscus overgemaakt.
­
Toen de vrouw later de aanslag kreeg, bleek de vier ton er niet in opgenomen en was de verschuldigde dividendbelasting derhalve op nul euro becijferd. De 100.000 euro werd op haar rekening gestort.
­
Na een juridisch steekspel, eerst voor de rechtbank in Breda en later voor het Gerechtshof in Den Bosch, heeft laatstgenoemde uiteindelijk besloten dat de fiscus de ton nu niet mag navorderen, omdat de fout makkelijk ontdekt had kunnen worden, zeker als er enige controle was toegepast.