LOS ANGELES - Netwerksite MySpace heeft zijn activiteiten versterkt met de overname van een dienst waarmee informatie over muziek en concerten wordt uitgewisseld. Het gaat om het drie jaar oude iLike, dat naar eigen zeggen meer dan vijftig miljoen gebruikers telt.

Onbekend is wat MySpace betaalt voor zijn aanwinst. Volgens technologieblogs is het overnamebedrag op ongeveer 20 miljoen dollar (14 miljoen euro) uitgekomen.

De twee oprichters van iLike blijven voor de site werken. Ook aan de dienstverlening zal niets veranderen. Dat betekent ook dat gebruikers van MySpace-rivaal Facebook via iLike muziek en concerten kunnen blijven aanbevelen. MySpace zint op uitbreiding naar andere amusementsterreinen, zoals games en films.

MySpace heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht op muziekfans. Grote bands en artiesten hebben er ook eigen pagina's. De netwerksite is echter qua populariteit ingehaald door Facebook. Om zijn aanbod te versterken, besloot MySpace onlangs al om een maildienst op te zetten voor zijn gebruikers.