AMSTERDAM - Megafraudeur Bernard Madoff blijkt niet alleen zijn piramidespel jarenlang zorgvuldig verborgen te hebben gehouden, maar ook zijn affaire met Sheryl Weinstein.

In het boek Madoff's Other Secret: Love, Money, Bernie and me dat eind deze maand verschijnt, schrijft Weinstein over haar affaire. Pikant detail daarbij is dat de vrouw met Madoff het bed deelde terwijl ze in de hoedanigheid van financieel directeur van de joodse liefdadigheidsorgnisatie Hadassah ook investeerde in zijn fondsen.

Uiteraard reageert de huidige directeur van Hadassah geschokt. "Wij wisten hier niets van", zegt Nancy Falchuk in the New York Times. Ook Ruth Madoff wist volgens haar advocaat niets van de affaire die twintig jaar geduurd zou hebben. De echtgenoot van de fraudeur ontkent ook nog steeds dat ze iets van de Ponzi-zwendel afwist.

Weinstein zelf trad in juni op als getuige in de rechtzaak over de fraude. Daar vertelde ze dat ze haar huis en vermogen was kwijtgeraakt en dat ze in een diepe depressie was geraakt door de stituatie.