AMSTERDAM - Mensen die rondlopen met suggesties of frustraties over Microsoft Office, kunnen sinds maandag terecht bij de website Makeofficebetter.com.

De suggestiesite is gebouwd door twee programmeurs van Microsoft, hoewel zij benadrukken dat dit geen officieel Microsoft-project is. Met de site hopen de twee dat ideeën over programma's als Word en Excel stemmen vergaren, waarna het beste idee vanzelf komt bovendrijven.

"Als je een nieuwe toevoeging hebt, of een idee om Microsoft Office te verbeteren, plaats het hier", aldus initiatiefnemers Steve Zaske en Luke Foust op de site. De suggestie "Verbeter HTML-ondersteuning in Outlook" (geplaatst door Zaske zelf) krijgt momenteel de meeste bijval. Het kunnen lezen van PDF'jes in Word scoort ook hoog.

2010
Het is de vraag of eventuele verbeteringen de volgende uitgave van het kantoorpakket zullen halen. Office 2010, moet in de eerste helft van 2010 in de winkels liggen en wordt momenteel al uitgebreid getest. De bedenkers proberen de hoop op een officiële reactie van Microsoft te temperen, maar beloven wel dat ze goede ideeën aan het Office-team zullen voorleggen.

Het principe van 'crowd sourcing', waarbij de via internet kennis en meningen worden vergaard is al langere tijd in zwang. Zo werkt computerbouwer Dell met de website Ideastorm, waar gebruikers kunnen stemmen op producten en verbetersuggestie.