AMSTERDAM - De Bergman Kliniek wil naar de beurs om haar uitbreidingsplannen te kunnen financieren, weet het Financieele Dagblad.

Bergman is de grootste private keten voor cosmetische en verzekerde zorg in Nederland. Het zou de eerste keer zijn dat een particuliere zorginstelling een beursnotering krijgt.

Het geld dat de beursgang moet opleveren, gaat naar vijf nieuwe vestigingen waarmee het totaal op tien klinieken komt. Bergman wil uitbreiden naar Duitsland, waar het bedrijf de mogelijkheid van een cardiologisch centrum onderzoekt.

Malenstein
De kliniek wordt gerund door de familie Malenstein, met Bart Malenstein als ceo. Tot nu toe richtte het bedrijf, met een jaarlijkse omzet van 25 miljoen euro, zich vooral op cosmetische zorg, maar de veel grotere markt voor verzekerde zorg lonkt.

Malenstein hekelt de kwaliteit van reguliere ziekenhuizen en zegt veel efficiënter te kunnen werken. Dit komt vooral omdat voorzieningen als intensive care en een eerste hulp bij Bergman ontbreken, geeft de directeur toe.