ZURICH - Het Frans-Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een operationeel verlies geleden van 173 miljoen euro. De omzet daalde met bijna een derde tot 3,6 miljard euro. Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt.

Het verlies kwam voor analisten als een verrassing en werd vooral veroorzaakt door een eenmalige afschrijving van 192 miljoen euro wegens waardedalingen van bezittingen. Analisten waren juist uitgegaan van een winst van 29 miljoen euro.

Vraag
De scherpe omzetdaling lag wel in lijn met de verwachtingen. De vraag naar uitzendpersoneel blijft wereldwijd dalen door de economische crisis. Adecco, 's werelds grootste uitzendorganisatie, liet afgelopen mei al weten dat het de komende maanden niet beter zou gaan. Het blijft snijden in de kosten om de situatie het hoofd te bieden.

Adecco zet in de tweede helft van het jaar een extra 40 miljoen euro opzij om het bedrijf verder te herstructureren. Het bedrijf liet eerder al weten dat er in Frankrijk, de grootste markt van de uitzendgroep, banen geschrapt zouden worden.

Naast de resultaten maakte Adecco ook plannen bekend om de Britse branchegenoot Spring Group over te nemen. Adecco wil ongeveer 108 miljoen pond (125 miljoen euro) voor de uitzender, gespecialiseerd in ICT-personeel, neertellen.