AMSTERDAM - Een Chinese maker van kantoorsoftware gaat producten op het web aanbieden, net als Microsoft doet met Office.

Evermore Software biedt al jaren een pakket dat heel veel lijkt op Microsoft Office, maar stukken minder kost. Een particuliere licentie kost 15 dollar, een bedrijfslicentie 50 dollar.

Rivaal
Nu de grote rivaal uit Redmond naar het web komt, zijn ook de Chinezen begonnen met de ontwikkeling van een webversie. Momenteel wordt de webversie voor de laatste keer getest. Prijzen zijn nog niet bekend.

De desktopvariant, Evermore Integrated Office (EIOffice), is inmiddels door ruim 20 miljoen gebruikers gedownload, vooral door Chinezen. Het pakket draait op Windows en Linux.

Bestandsformaat
De producent, Evermore Software, heeft vorig jaar ook een eigen bestandsformaat, uniform office format (Uof), uitgebracht dat is uitgeroepen tot nationale standaard in in China. Uof is een alternatief voor Odf (open document format) en het oorspronkelijk door Microsoft ontwikkelde Ooxml (office open extensible markup language).