AMSTERDAM - Aegon mag het vermogen van een overgenomen pensioenfonds als eigen vermogen op de balans zetten. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam woensdag besloten. Aegon hoeft de jaarrekening niet aan te passen.

Een stichting die de belangen van deelnemers aan het in 2007 overgenomen pensioenfonds Optas behartigt, had bezwaar gemaakt. De Stichting Belangenbehartiging Pensioengerechtigden van de Vervoer- en Havenbedrijven vond dat uit de jaarrekening duidelijker moest blijken dat het beklemde vermogen van het pensioenfonds moet worden aangewend ten bate de pensioenvoorziening van de deelnemers aan het fonds, en dus niet vrij ter beschikking staat aan de aandeelhouders van Aegon.

Vermogen
De Ondernemingskamer concludeerde dat de beklemming van het vermogen op de jaarrekeningen van Optas en Aegon weliswaar niet geheel juist is weergegeven, maar stelt zich ermee tevreden dat Aegon belooft dit in komende jaarrekeningen te zullen aanpassen. De verzoeken van de stichting zijn daarmee afgewezen.

Een woordvoerder van Aegon laat weten dat de verzekeraar tevreden is over de uitspraak.