AMSTERDAM – Dirk Kat en Monique Hoogvliet, van supermarktfamilies Dekamarkt en Hoogvliet, raken hun huizen maar niet kwijt. Reden om het anders aan te pakken; zij helpen de koper met de hypotheek en geven een paard naar keuze weg.

De stolpboerderij in Akersloot staat nu ruim een jaar te koop. Inmiddels is de vraagprijs gezakt van 3,4 miljoen naar 2,9 miljoen euro, maar de kopers blijven weg. Monique Hoogvliet: “We hebben ongeveer zes serieuze bezichtigingen gehad, maar allen zonder resultaat.”

Aangezien het stel van makelaars te horen kregen dat vooral de hypotheek een struikelblok kan opleveren voor potentiële kopers, hebben zij besloten over de helft van de koopsom een eerste hypotheek aan te bieden tegen twee procent rente. Deze hypotheek is voor drie jaar, volgens Dirk Kat is de crisis dan achter de rug waardoor de terughoudendheid van banken voorbij moet zijn.

Paard
Daarnaast bieden zij nog een gratis paard aan dat dan in de bijbehorende stal kan staan. “Of ze een paard willen om buiten mee te rijden of mee te springen; alles is mogelijk”, aldus Hoogvliet.

Voor de andere woning die ze te koop hebben staan, een villa in Beverwijk, bieden ze dezelfde hypotheekconstructie aan. Als extraatje bieden ze dan geen paard, maar één jaar gratis gas, water en licht. En als bonus eenmalig gratis boodschappen doen bij de Dekamarkt in Beverwijk.