AMSTERDAM - Fraudeur Pieter K. heeft vanuit de cel opnieuw een bedrijf opgezet. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad.

De Nederlandse K. werd in juli vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij had geld onttrokken aan failliete ondernemingen en zich ten onrechte uitgegeven voor insolventiejurist, iemand die zich bezighoudt met bedrijven die niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Nu zou de oplichter de man achter de website sequestor.nl zijn, wederom een bedrijf dat zich richt op ondernemers met financiële problemen. K. ontkent tegenover de krant iets met de site te maken te hebben, maar de telefoniste van Sequestor bevestigt dat K. erachter zit.

Hiaat
Het FD kreeg een anonieme brief en belde naar aanleiding daarvan met K. "K. zegt over de telefoon dat hij gewoon op vrije voeten is. 'U kunt mij toch gewoon bellen? Nou, dan zit ik niet gevangen.'", schrijft de krant.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie verblijft de oplichter in een open inrichting en mag hij regelmatig naar huis. Dat hij de zaak heeft kunnen opzetten is het gevolg van een hiaat in de wet, dat volgend jaar moet worden gedicht.