AMSTERDAM - In ons spionagebericht van vanochtend schreven we nog dat Mercedes-Benz komende nacht de E-klasse Estate gaat onthullen, maar inmiddels zijn de eerste officiële foto's al op het web beland. Dit is 'm dan!

Volgens onze Duitse collega's groeit de nieuwe E-klasse Estate een halve centimeter ten opzichte van de vorige generatie. Dat betekent een lengte van 4,90 meter.

De kofferruimte heeft een inhoud van maximaal 1950 liter. Een elektrisch bedienbare kofferklep behoort op alle versies tot de standaarduitrusting.

Leuk detail: als de kofferklep geopend wordt, schuift het afdekzeil van de bagageruimte zich terug. Automatische luchtvering zorgt ervoor dat het veercomfort onder alle omstandigheden in orde is.

mercedes e klasse 460

Motoren
Het motorengamma bij onze Oosterburen bestaat uit de volgende diesels: E 220 CDI (170 pk), E 250 CDI (204 pk) en E 350 CDI (231 pk).

Qua benzinemotoren kunnen de Duitsers in de eerste instantie kiezen uit een E 350 (292 pk) en een E 500 (388 pk). In een later stadium volgen 4Matic-vierwielaandrijving en een E 63 AMG.