NEW YORK - Bank of America heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over bonussen die zijn betaald bij de overname van Merrill Lynch eind vorig jaar.

Het bankconcern betaalt 33 miljoen dollar (23 miljoen euro) om van juridische vervolging af te komen. De bank bekent geen schuld.

De kwestie draaide om 5,8 miljard dollar (4 miljard euro) aan bonussen die aan bankiers van Merrill Lynch zijn betaald ten tijde van de overname. Bank of America verklaarde destijds dat geen bonussen zouden worden uitgekeerd zonder dat het daarover geraadpleegd zou worden.

In werkelijkheid had de bank Merrill Lynch al toestemming gegeven voor de uitkeringen. Volgens de SEC heeft Bank of America daarmee beleggers misleid.

Nood
Bank of America kondigde de overname van Merrill Lynch in september vorig jaar aan nadat de zakenbank in acute nood was geraakt door de kredietcrisis. De Amerikaanse regering steunde de krachtenbundeling met 20 miljard dollar belastinggeld. Eind december werden de bonussen betaald.