DEN HAAG - Holland International vervangt bij de nieuwe gidsen voor zonvakanties in het winterseizoen de traditionele omvangrijke prijsbijlage voor een prijswijzer. Daarin komen voor reizen met accommodatie minimum- en maximumprijzen te staan.

Dat heeft een woordvoerster van moederbedrijf TUI Nederland maandag gezegd naar aanleiding van berichtgeving van Reisrevue daarover. Of dit experiment het einde van het tijdperk van de prijsbijlage inluidt, vindt de woordvoerster moeilijk te zeggen. ''Als iedereen enthousiast is, wie weet.''

Volgens Holland International is de nieuwe prijswijzer duidelijker. ''De klant wil weten, wat ben ik maximaal kwijt en dat ziet hij hierin.'' Ook accommodaties zijn nu makkelijker onderling te vergelijken.

Prijzen
Voor wat een reis nu precies gaat kosten, kan de reiziger terecht op de site en de reis is vervolgens bij het reisbureau te boeken.

In de minimum- en maximumprijzen kunnen verschillen zitten door bijvoorbeeld een andere vliegklasse of door het tijdstip van de vlucht.