WASHINGTON - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag ingestemd met extra geld voor de sloopregeling voor oude auto's, meldde de Wall Street Journal op zijn website.

2 miljard dollar uit het fonds om de economie uit het slop te trekken zal worden toegevoegd aan de pot voor de sloopregeling. Er zit 787 miljard dollar in het stimuleringsfonds van de Amerikaanse overheid.

Miljard
Oorspronkelijk had de overheid 1 miljard dollar beschikbaar gesteld voor de regeling, waarbij Amerikanen tot 4500 dollar terug kunnen krijgen voor hun oude auto als ze een nieuwe, zuinige auto kopen. Dat bedrag was binnen een week zo goed als op. De sloopregeling werd ingevoerd naar Europees voorbeeld.

De National Highway Traffic Safety Administration, die de regeling uitvoert, had vrijdagochtend al voor 250 miljoen dollar aan vouchers binnen die recht geven op uitkering van het geld. De dienst gaat extra mensen inzetten om de stroom aan claims te kunnen verwerken.

Senaat
De Amerikaanse Senaat moet de regeling nog goedkeuren. Die zal naar verwachting kritisch zijn over de regeling en mogelijk extra eisen stellen aan de zuinigheid en de uitstoot van de nieuwe auto.