AMSTERDAM - Zodra de economie aantrekt, kunnen bedrijven een tsunami van CV's verwachten.

Werknemers die de crisis uitzitten in hun huidige baan, sturen straks massaal hun curriculum vitae rond om op jacht te gaan naar een nieuwe baan, zo blijkt uit onderzoek van adviesorganisatie Deloitte. Daarnaast zullen mensen die als gevolg van de recessie hun baan zijn kwijtgeraakt na het economisch herstel weer volop gaan solliciteren. Dat levert, zoals na elke recessie het geval is, een stortvloed aan sollicitanten op.

Hoewel een verbeterende arbeidsmarkt goed nieuws is voor werknemers, krijgen bedrijven het zwaar op personeelsgebied. Managers zullen extra hard hun best moeten doen om hun beste mensen aan zich te binden. Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de bazen zeer bezorgd is over het verliezen van talent gedurende het eerste jaar na de recessie.

Gedwongen
Tegelijkertijd blijkt uit een studie van the Chartered Institute of Personnel and Development waarover Management-issues.com bericht, dat werknemers zich gedwongen zien in hun huidige baan te blijven hangen, of ze dat nu willen of niet. Ze maken zich zorgen over hun baanzekerheid en realiseren zich dat de mogelijkheden niet bepaald voor het oprapen liggen.

Drie kwart van de meer dan drieduizend ondervraagden geeft aan geen plannen te hebben om binnenkort van baan te veranderen. Voor twee derde van hen ligt de reden hiervoor in de zwakke arbeidsmarkt.

Als de situatie anders was, zou een derde van de respondenten wel binnen een jaar op zoek gaan naar een andere werkgever. Een kwart zou zelfs in een compleet andere sector of beroep aan de slag willen.