Juist in de warme zomer is het voor de testrijders tijd om de nieuwe modellen eens flink op de proef te stellen. De BMW-ingenieurs combineren het nuttige met het aangename en hebben hun nieuwe generatie M5 meegenomen naar de Spaanse Costa.

AutoWeek-lezer Jack uit Den Bosch trof een M5 van de volgende generatie op een parkeerplaats op twintig kilometer van Barcelona. De auto is te herkennen aan z’n vier uitlaten en het dikkere lichtmetaal.

De testrijders waren niet blij met z’n camera, kijken mocht maar fotograferen niet. Mocht u ook een gecamoufleerde auto op vakantie zien, een tip van onze kant: blijf in zo’n geval gewoon fotograferen! Omdat het de openbare ruimte is, kunnen testrijders u dat niet verbieden.

M5
Goed, terug naar de nieuwe M5. BMW neemt in de nieuwe generatie helaas afscheid van de 5,0-liter V10. In plaats daarvan krijgt de nieuweling de dubbelgeblazen V8 van de X6 M onder de kap.

Het schitterende geluid van de V10 verdwijnt dan misschien, de komst van de nieuwe motor heeft wel twee voordelen. Allereerst neemt het vermogen toe tot 555 pk (belangrijk om in de buurt van de Audi RS6 te blijven) en boven daalt het gemiddeld verbruik naar iets acceptabeler waarden.

KERS
De M5 krijgt waarschijnlijk het KERS-systeem aan boord, een van de laatste vruchten die het merk plukt van de Formule 1-avonturen.  De nieuwe BMW 5-serie komt in 2010 op de markt. Traditioneel komt een M-versie later, dus wij zetten in op een introductie aan het einde van 2011.