AMSTERDAM - De kredietcrisis stimuleert de creativiteit bij bedrijven en overheden die het hoofd boven water moeten houden. Zo ook bij enkele van de Verenigde Staten.

CNN zette een aantal voorstellen van wetgevers op een rij. De maatregelen zouden het begrotingstekort moeten helpen dichten, maar krijgen ook veel weerstand.

Zo denkt Californië er voor het eerst over om marihuana te legaliseren. Een eerste wetsvoorstel werd al verworpen, maar een herziene versie wordt verwacht. De wiettax zou met 1 miljard dollar de belangrijkste inkomstenbron van de bijna failliete staat kunnen worden.

Stripclubs
In Georgia werd een voorstel verworpen waarbij bezoekers van een stripclub vijf dollar extra entree moesten betalen om de staatskas te spekken.

In Wisconsin probeert de staat meer te verdienen met het verhogen van de prijzen van jachtvergunningen. Het kost daar nu drie keer zoveel om op elanden te mogen schieten.

In Virginia werd het gevangenisleven duurder gemaakt. Gedetineerden betalen niet langer 1 dollar huur per dag, maar 3 dollar.