UTRECHT - Voedingsmiddelenconcern Wessanen ligt overhoop met oud-topman Ad Veenhof. Woensdag zei de onderneming naar de rechter te gaan voor ontbinding van het arbeidscontract.

Veenhof ging eind februari weg bij Wessanen en zijn taken zijn voorlopig overgenomen door Frans Koffrie. Wessanen vraagt aan zijn aandeelhouders op 8 september tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering toestemming om de zogeheten ontbindingsprocedure tegen Veenhof te starten.

Of Veenhof uit eigen beweging is opgestapt of dat hij verzocht is te vertrekken, bleef ook tijdens een aandeelhoudersvergadering in april in het midden. Ook bleef onduidelijk of Veenhof nog een financiële tegemoetkoming of gouden handdruk krijgt. ''Daarover zijn we nog in gesprek met elkaar'', zei voorzitter van de raad van commissarissen Durk Jager destijds.

Breuk
De breuk tussen het bedrijf en Veenhof was volgens Jager onvermijdelijk, omdat resultaten achterbleven en te weinig continue vooruitgang geboekt werd. Bovendien zijn er onder Veenhofs leiding te weinig innovaties gedaan en te weinig aankopen die flink hebben bijgedragen aan de winstgevendheid.

Veenhof trad in 2003 aan als hoogste baas bij Wessanen. Daarvoor werkte hij jaren bij Philips. In 2008 verdiende Veenhof bij Wessanen 912.000 euro.