AMSTERDAM - OpenSkies, de enige luchtvaartmaatschappij die uitsluitend met business class-stoelen vloog tussen Amsterdam en New York, houdt 16 augustus op met deze dienst.

Volgens het dochterbedrijf van British Airways (BA) gaat het om een tijdelijke opschorting van de dienst. Topman Dale Moss kon maandag niet zeggen wanneer de dienst eventueel wordt hervat. ''Dat is afhankelijk van de markt.''

Toen OpenSkies negen maanden geleden in Amsterdam begon, had het ook plannen om onder andere in Brussel een soortgelijke dienst op te zetten. Of, waar en wanneer andere diensten van de grond komen is niet duidelijk.

Route
''Dat hangt ervan af waar het genezingsproces het eerst begint.'' De route tussen Parijs en New York die inmiddels twee jaar bestaat, blijft wel in de lucht.

Volgens OpenSkies heeft het stopzetten van de route alles te maken met de economische situatie die heeft geleid tot ''een significante daling'' in de vraag naar de dure business class-vluchten.

Mensen die al een ticket hebben voor Amsterdam naar New York na 16 augustus kunnen hun geld terugkrijgen of met BA via Londen vliegen.