De nieuwe Range Rover is gearriveerd en het bakbeest heeft zijn prijzen. Voor wie zijn oog heeft laten vallen op de nieuwe Supercharged is er goed nieuws: die is goedkoper dan zijn voorganger!

Land Rover brengt de Range Rover van modeljaar 2010 naar de showrooms. Die auto is flink aangepast. De TDV8’s zijn 1.000 euro duurder dan voorheen. Dat betekent dat een Range Rover vanaf nu minimaal 131.400 euro kost voor de HSE.

Daarbij omvat de standaarduitrusting onder meer een Harman/Kardon stereo met elf speakers, parkeersensoren voor en een camera achter, 19 inch wielen en een geheugenfunctie op de buitenspiegels, het stuurwiel en de bestuurdersstoel.

Zonnedak
De Vogue is 141.900 en heeft ook nog eens drie extra speakers, een glazen zonnedak, een verwarmbaar stuurwiel en actieve koplampen. De Vogue SE is 153.600 euro en voegt daar nog eens 20 inch wielen en automatisch dimmende buitenspiegels aan toe.

De Autobiography-variant is eveneens voorzien van de TDV8. Die is 2.300 euro duurder dan voorheen. Die heeft onder meer de Adaptive Dynamics, en een dvd entertainment-systeem aan boord. Land Rover heeft gewerkt aan de Supercharged motor die is met 500 pk voortaan gezegend met een schepje meer vermogen en stoot bovendien minder CO2 uit dan de oude variant. Daardoor is hij 200 euro goedkoper dan voorheen.

De basisprijs is 165.900 euro en de Autobiography is het absolute topmodel met een prijs van 186.700 euro. Als enige Range Rover is hij voorzien van een blokkeerbaar achterdifferentieel.