Spyker heeft de C8 Aileron op de weg. Nieuwe foto’s van de fabrikant tonen de auto tijdens een trip in Italië. Het rood staat ‘m niet slecht.

De Spyker Aileron is een nieuwe evolutie van de C8, het Spyker-model dat we kennen sinds 2000. Afgelopen voorjaar is dit model voor het eerst getoond op de Autosalon van Genève, nu rijdt het eerste exemplaar op de weg.

De Aileron is ten opzichte van zijn voorganger wat gegroeid. Het nieuwe model meet 4,62 meter en de wielbasis nam met liefst vijftien centimeter toe tot 2,73 meter. De Spyker is nog steeds voorzien van de 400 pk sterke Audi V8. Daarmee sprint de 1.425 kilo zware auto in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 300 km/u.

Automaat
Spyker vraagt voor de handgeschakelde versie 189.990 euro zonder belastingen. De variant met de nieuwe ZF-automaat, kost 195.990 euro zonder belastingen. Overigens is de automatische versnellingsbak de oorzaak van alle aanpassingen die Spyker aan het model heeft gedaan. Vooral de Amerikaanse clientèle vroeg om een automaat.

De volgende stap in de carrière van de C8 Aileron is ook al bekend. Waarschijnlijk staat op het concours d’elegance in Pebble Beach de open variant van de nieuwe Spyker.