De nieuwe 9-5 is uitermate belangrijk voor Saab. Lang heeft het merk de auto getest en fijngeslepen, maar nu kunnen we 'm dan eindelijk officieel laten zien!

We weten nu officieel dat de Saab 9-5 een lengte van 5,01 meter krijgt en een wielbasis van 2,84 meter. Hiermee is de 9-5 maar liefst 17 centimeter langer dan de huidige generatie. De bagageruimte krijgt een inhoud van 513 liter.

De klant krijgt de keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels. Het gaat om een 1,6-liter turbomotor (190 pk), 2,0-liter turbomotor (220 pk) en een 2,8-liter V6 turbomotor met 300 pk. Voor de dieselrijders is er een 2,0-liter turbo-aggregaat met 160 of 190 pk.

Opties
Om de premiumkopers naar de showrooms te lokken, biedt Saab tal van luxe opties aan. We noemen een head-up display, instelbaar onderstel, bi-xenon bochtverlichting, een touchscreen monitor en een hi-fi audiosysteem van Harman Kardon.

Saab toont de 9-5 op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek. Niet lang daarna staat de auto bij de dealers. Een half jaar later komt bovendien nog een stationwagon.