NEW YORK - De Amerikaanse bank CIT Group is ondanks een noodkrediet van 3 miljard dollar nog niet definitief van de ondergang gered.

De bank waarschuwde dinsdag voor een verlies van 1,5 miljard dollar in het tweede kwartaal en gaf aan niet genoeg geld in kas te hebben om volgende maand aan al zijn verplichtingen te kunnen voldoen.

CIT heeft aan schuldeisers die volgende maand in totaal 1 miljard dollar van de bank tegoed hebben gevraagd genoegen te nemen met een terugbetaling van 82,5 procent van de schuld.

Als zij hier niet mee akkoord gaan moet de bank waarschijnlijk alsnog een faillissement aanvragen, stelde CIT in een bericht aan de toezichthouder op de financiële markten.

Noodkrediet
CIT werd deze week door een deel van zijn obligatiehouders uit de brand geholpen met een noodkrediet van 3 miljard dollar. Het krediet was noodzakelijk omdat de Amerikaanse overheid vorige week liet weten de bank niet langer te voorzien van geld. Eerder stak de overheid miljarden in CIT Group, dat leningen verstrekt aan veel kleine en middelgrote ondernemingen.