AMSTERDAM - President Huub Willems van de Ondernemingskamer in Amsterdam begrijpt niet dat Wegener en grootaandeelhouder Mecom niet met minderheidsaandeelhouder Governance for Owners hebben overlegd over de fusie met de Limburg Media Groep (LMG), eigendom van Mecom.

''Jullie hebben de afgelopen maanden over van alles overlegd, ligt het dan ook niet voor de hand om ook dit fusievoorstel te bespreken'', vroeg Willems dinsdag. Wegener maakte in juni bekend te fuseren met LMG, waarbij de beursnotering en het predikaat 'Koninklijk' van Wegener verdwijnen. Volgend jaar januari moet de fusie rond zijn.

In reactie op de vraag van Willems zei Richard de Haan, pleiter voor Mecom: ''Wegener heeft zoals gebruikelijk de markt geïnformeerd zodra de plannen klaar waren.''

Governance for Owners, dat 13,85 procent in Wegener bezit, lichtte donderdag een verzoek toe om de fusieplannen voorlopig op te schorten. Het Britse pensioenfonds voelt zich gepasseerd en wil tijd en medewerking van Wegener om een plan voor een zelfstandig Wegener uit te werken.