De nieuwe ‘Grand Bentley’ krijgt cilinderuitschakeling. Het is één van de maatregelen om de CO2-uitstoot en het verbruik van het nieuwe topmodel te beperken.

De nieuwe Grand Bentley is de opvolger van de Arnage en wordt in augustus op het concours d’elegance in Pebble Beach gepresenteerd aan de rijke clientèle. Vervolgens duurt het nog een jaar voordat de auto in productie gaat. De motor van het nieuwe model wordt een V8 die aan dit model is voorbehouden. Waarschijnlijk wordt hij voorzien van twee turbo’s of een supercharger.

Bentley houdt bij dit model uiteraard ook rekening met CO2-regelgeving. Om de nieuwe grote Bentley zuiniger te maken, wordt de nieuwe krachtbron voorzien van cilinderuitschakeling. Als niet alle cilinders nodig zijn voor de gevraagde kracht, kunnen die worden uitgeschakeld. Deze techniek wordt binnenkort mode in de topklasse: ook Audi en AMG werken eveneens aan cilinderuitschakeling.

Verder wil Bentley alle motoren geschikt maken voor het rijden op E85 bio-ethanol. Een eerste aanzet daartoe is de Continental Supersports.