NEW YORK - De Amerikaanse kredietverstrekker CIT Group heeft van een deel van zijn obligatiehouders een lening gekregen van 3 miljard dollar (2,1 miljard euro). Daarmee is een faillissement van het geplaagde bedrijf voorlopig afgewend.

CIT Group bevestigde dinsdag de noodlening te ontvangen, nadat verschillende kranten hiervan al eerder melding hadden gemaakt.

Het krediet is noodzakelijk omdat de Amerikaanse overheid vorige week liet weten CIT Group niet langer te voorzien van geld. Eerder al stak de overheid al miljarden in CIT Group, dat leningen verstrekt aan veel kleine en middelgrote ondernemingen.

Overeenkomst
Het krediet ''is bedoeld om CIT Group te voorzien van liquiditeit die nodig is om de toegang van kleine en middelgrote klanten tot krediet te garanderen'', meldde CIT Group. CIT Group zou de overeenkomst met de obligatiehouders zondag al overeengekomen zijn.

Het geld zou beschikbaar zijn gesteld door Barclays Capital. Volgens zakenkrant Wall Street Journal zouden de obligatiehouders meer geld kwijt zijn geweest als ze CIT Group failliet zouden hebben laten gaan.