AMSTERDAM - Terwijl de berichten over toch een deal tussen Yahoo en Microsoft weer aanzwellen, doet Yahoo-bestuurslid Carl Icahn een duit in het zakje. Hij wil wel samenwerken met Bing.

Icahn ziet mogelijkheden voor een goede samenwerking tussen de nummers twee (Yahoo) en drie (Microsoft) op de wereldwijde zoekmachinemarkt. Hij ziet meerwaarde voor aandeelhouders en investeerders, door de synergie met Microsofts zoekmachine Bing.

Dit zegt hij tegen persdienst Reuters. De topman, die 5 procent van de aandelen in Yahoo bezit, doet echter geen mededelingen over de status van gesprekken tussen de twee bedrijven.

Search
Het lid van Yahoo's raad van bestuur is al geruime tijd vóór een samenwerking met Microsoft op het gebied van search en advertenties. Hij heeft vorig jaar al hard gewerkt aan een partnership toen de overnamegesprekken tussen de twee techgiganten vastliepen.

Microsoft wilde Yahoo kopen, maar de directie van dat internetbedrijf liet die deal uiteindelijk varen. Icahn heeft dat de directie kwalijk genomen.

Search-ads
Vorige week zijn weer berichten opgedoken dat een samenwerking zo goed als rond is. Wall Street Journal-journalist Kara Swisher meldde op het AllThingsDigital-blog dat de deal binnen een week onthuld wordt. Daarbij zou Microsoft enkele miljarden dollars betalen aan Yahoo om diens activiteiten voor search-ads over te nemen. Yahoo krijgt ook enkele garanties voor toekomstige betalingen uit die business.